Endeks yeniden 80 binin üstünde

Endeks yeniden 80 binin üstünde

Borsada endeks koalisyon hükümetinin kurulabileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının etkisiyle yüzde 1.38 yükseldi

A+A-

Genel seçimler sonrasında bir koalisyon hükümeti kurulacağına dair olumlu beklentiler ve dışarıda da risk iştahının yüksek seyretmesinin etkisiyle hisse senetleri piyasası yüzde 1.38 yükselişle 80,845.24 puandan kapandı.

Endeks bu kapanış seviyesi ile 80,000 puanın üzerine çıkarak seçim öncesi seviyelere yaklaştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da hükümetin bir an önce kurulması yönünde çağrıda bulunmasıyla TL bugün gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışarak yönünü aşağı çevirdi.

Piyasadaki iyimserlik Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın dün Erdoğan ile görüşmesi sonrası başlamış ve Baykal Erdoğan'ın bir an önce hükümetin oluşmasını istediğini ve her türlü koalisyon çözümüne açık göründüğünü belirtmişti.

Avrupa piyasaları ise Yunanistan'ın reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde anlaşmaya yaklaştığına yönelik açıklamalardan destek buldu; ancak borsa kapanışında IMF tarafından yapılan açıklamada Yunanistan ile kreditörleri arasındaki görüş ayrılığının derin olduğunda dikkat çekilerek, müzakerelere ara verildiğini belirtti. Avrupa borsaları açıklamanın ardından kazanımlarını azalttı. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.