Enerji şirketlerinden sonra sıra bankalarda

Enerji şirketlerinden sonra sıra bankalarda

Geçtiğimiz yıl enerji şirketlerinin en büyük düşüşü oluşturduğu bilanço sezonunda bu yıl bankaların kayıplarının öne çıkacağı vurgulanıyor.

A+A-

Geçen yıl enerji şirketlerinin en büyük düşüşü yaşadığı bilanço sezonunda bu sene bankaların kayıplarının ön plana çıkması ve son 6 yılın en kötü bilanço sezonu olması bekleniyor.

ABD’de dünyanın en büyük alüminyum firmalarından Alcoa’nın kazançlarını açıklamasıyla dün bilanço sezonu açıldı. Uzmanlar 2009 yılında yaşanan büyük resesyondan bu yana en kötü bilanço sezonu olacağını öngörüyor.

Kurumsal kazançların 2015’in ikinci yarısından bu yana düşmekte olduğu belirtilen Fortune haberine göre, Morgan Stanley pazar günü yayınladığı bir müşteri notunda bilanço resesyonunun henüz sona ermediği uyarısı yaptı. Geçtiğimiz yıl enerji şirketlerinin en büyük düşüşü oluşturduğu bilanço sezonunda bu yıl bankaların kayıplarının öne çıkacağı vurgulanıyor. Bugün JP Morgan, Yarın Wells Fargo ve Bank of America, cuma günü ise Citigroup bilançolarını açıklıyor olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.