Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan elektriğe zam sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan elektriğe zam sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik fiyatlarına yeni bir zam olup olmayacağı konusunda maliyetlere bakılacağı söyledi

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik fiyatlarına yeni bir zam olup olmayacağı konusunda maliyetlere bakılacağı söyledi

Hürriyet'ten Hande Fırat'a açıklamalarda bulunan Dönmez, “Biz elektriğimizin aşağı yukarı yüzde 30- 35’ini hâlâ doğalgazdan elde ediyoruz. Doğalgazda da dışa bağımlıyız. Kur neredeyse 2 kat arttı. Biz minimumda tuttuk” dedi. 

Dönmez, “Rusya ile Akkuyu Nükleer Güç Santralı çalışmaları devam ediyor. Biliyorsunuz  geçtiğimiz nisanda temelini atmıştık. İnşaat faaliyetleri daha henüz reaktör aşamasına gelmedi, çalışmalar devam ediyor. Dün de teyit ettiler. 2023 yılına, Cumhuriyetimizin 100. yılında orada ilk reaktörü işletmeye alma hedefimiz var” dedi. 

Dönmez, başlanmamış büyük projelerin erteleneceği açıklamalarının hatırlatılarak bunun Enerji Bakanlığı’na etkisinin sorulması üzerine, “Hazine ve Maliye tarafı ile arkadaşlarımız da görüşüyor. Prensipte şuna anlaştık. Kamu şirketlerimiz yapacaksa, kendi kaynakları varsa yürüyebilirsiniz dediler. Ya da kendi kaynağı değil, dış kaynak kullanabiliyorlarsa, uzun dönemli finansman, yine orada da ilerleme yapılabilir denildi. Bizde takılan bir şey gözükmüyor” dedi.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.