Enerjisa'dan yenilenebilir enerjiye 102 milyon dolar kredi

Enerjisa'dan yenilenebilir enerjiye 102 milyon dolar kredi

Enerjisa, yenilenebilir enerji alanında önemli bir adım atarak 102 milyon dolarlık kredi finansman anlaşmasına imza attı.

A+A-

Enerjisa Üretim, rüzgar ve güneş enerjisinde planladığı yeni yatırımlar için HSBC ve iştirakleriyle 102 milyon dolarlık kredi finansmanı anlaşmasına imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre kredi, Enerjisa Üretim'in bu yılın sonuna kadar devreye almayı hedeflediği 65 megavat kapasiteli Erciyes Rüzgar Enerjisi Santrali ve 35 megavat kapasiteli Hibrit Güneş Santrali'nin finansmanında kullanılacak.

Çanakkale, Dağpazarı ve Balıkesir'de işletmede olan 212 megavat kurulu gücünde toplam 3 rüzgar santralinde elektrik üretimi yapan Enerjisa Üretim, yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına Kayseri'de bulunan Erciyes RES ile devam ediyor.

Bu yatırımı kapsamda HSBC ve iştirakleri ile 102 milyon dolar tutarında kredi finansmanı anlaşmasına imza atan Enerjisa Üretim, rüzgardaki toplam üretim kapasitesini 277 megavat seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim CFO'su Mert Yaycıoğlu, Enerjisa Üretim'in yatırım planlarını yenilenebilir enerji hedefiyle gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok önemsediğimiz, ülkemizin yenilenebilir enerji hedefleri yönünden de önemli bir katkı üreteceğini düşündüğümüz projelerimiz için kredi finansmanı anlaşmasına, alanındaki uzmanlığına ve birikimine çok güvendiğimiz HSBC ile imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. HSBC ekipleri süreç boyunca özellikle yeşil mutabakat konusundaki uzmanlıkları, yapıcı ve destekleyici tutumlarıyla yanımızda oldular. İş birlikleri nedeniyle HSBC ve bağlı kuruluşlarının yetkililerine ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyor; her iki kurum, ülkemiz ve insanımız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler