"Enflasyon endişe haline gelirse Fed tepki verir"

"Enflasyon endişe haline gelirse Fed tepki verir"

Fed Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun ciddi bir endişe haline gelmesi durumunda Fed'in faiz oranlarını artıracağını söyledi.

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun ciddi bir endişe haline gelmesi durumunda Fed'in faiz oranlarını artıracağını söyledi. Senato Bankacılık Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu basına dağıtan Powell, ABD ekonomisinin pandemi tedbirlerinin ardından yeniden açılması ile yüksek fiyatlar ve personel bulma zorluklarının, öngörülenden daha kalıcı olduklarının kanıtlandığını belirtti ve enflasyonun kontrolden çıkması halinde Fed'in harekete geçeceğini vurguladı.

"Ekonominin yeniden açılması, kapanmasında olduğu gibi, benzeri görülmemiş bir durum. Yeniden açılma devam ederken ortaya çıkan arz darboğazları personel bulma zorlukları ve diğer sınırlamaların öngörülenden daha büyük ve kalıcı olabilecekleri yeniden doğru çıkabilirler ve enflasyon için yukarı yönlü riskler yaratabilirler" diye konuşan Powell "Eğer uzun süreli yüksek enflasyon ciddi bir endişe haline gelir ise biz kesinlikle buna yanıt veririz ve enflasyonun bizim hedefimizle tutarlı seviyelerde devam etmesini sağlamak için araçlarımızı kullanırız" dedi.

Powell sunumunda ayrıca, Federal Açık Piyasa Komitesi'nde yapılan değerlendirmelerin önemli noktalarını da tekrarladı ve ekonominin bazı parçaları bu yaz Delta varyantı nedeniyle yavaşlasa da güçlü ekonomik büyümenin devam etmesinin beklendiğini vurguladı. Senato Bankacılık Komitesi yapacağı oturumda Fed ve hükümetin koronavirüs krizine verdiği yanıtı gözden geçirecek. Komite toplantısında ABD Hazine Bakanı Yellen de bir sunum yapacak.