Enflasyonla mücadelede zabıtalara yeni model

Enflasyonla mücadelede zabıtalara yeni model

Belediyeler zabıta daireleri bünyesinde "Tüketici Hakları Zabıta Amirliği" oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı

A+A-

Hükümetin enflasyonla mücadelenin önemli unsurlarından birisi olarak gördüğü zabıta faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi.

Ticaret Bakanlığı, haksız fiyat artışları ile ilgili denetimlerin artarak süreceğini bildirerek, büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere, belediyelerde zabıta daireleri bünyesinde "Tüketici Hakları Zabıta Amirliği" oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Enflasyonla Topyekün Mücadele Kapsamında Haksız Fiyat Artışlarına Karşı Denetimlere Hız Katarak Devam Ediyoruz.   

Haksız fiyat artışları ve fiyat etiketi usulsüzlüklerine karşı mevzuat değişikliği Bakanlığımızca derhal hayata geçirilmiş ve bu kapsamda 81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri vasıtasıyla denetim faaliyetleri icra edilmeye başlanmıştır.

Denetimler artarak devam ettirilecektir.

AL0175 Tüketici Danışma Hattı ve diğer başvuru kanalları aracılığıyla (ÇİMER, e-posta, e-devlet, yazılı başvuru...vb.) tüketicilerimiz haksız fiyat artışlarına ilişkin şikâyetlerini 7/24 Bakanlığımıza ulaştırmakta ve şikayetler hızla değerlendirilmektedir. Ayrıca, Haksız Fiyat Artışı Bildirimi Uygulaması (mobil şikâyet hattı) çalışmaları devam etmekte olup Ekim ayının ortalarında tüketicilerin kullanımına açılacaktır.

Reklam Kurulu, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalarla ilgili incelemelerini başlatmış olup, firmalardan savunmalarını talep etmektedir. Bu kapsamda, 100 ün üzerinde firmadan savunma istenmiştir.

Yerli üretim logosu uygulanmaya başlanmış olup bu sayede ithal mal yerine yerli ürün kullanımı özendirilmektedir.

Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere, belediyelerde zabıta daireleri bünyesinde "Tüketici Hakları Zabıta Amirliği" oluşturulmasına yönelik çalışma başlatılmış olup, zabıtaların fiyat artışları konusunda daha etkin rol oynaması sağlanacaktır." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.