EPDK'dan 40 şirkete bildirim uyarısı

EPDK'dan 40 şirkete bildirim uyarısı

EPDK, EBİS bildirimlerini süresi içinde yapmayan 40 şirkete uyarıda bulundu. 

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Bildirim Sistemi (EBİS) üzerinden yapılması gereken bildirimlerini yapmadıkları tespit edilen 40 şirkete tamamlama/düzeltme süresi içinde bildirimlerini yapmaları için uyarıda bulundu. 

EPDK, 16 akaryakıt dağıtıcısı lisansı sahibi şirket; 20 madeni yağ lisansı sahibi şirket; 2 ihrakiye teslimi lisansı sahibi şirket ve 2 CNG lisansı sahibi şirket olmak üzere toplam 40 şirkete, bildirimlerini zamanında yapmadıkları için yaptığı uyarılar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Mevzuat, Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda öngörülen süreler içinde yapılmamış bildirimlerin tamamlanması için ilgili şirkete bir uyarı yazısı gönderilmesini öngörüyor. 

Uyarı yapıldıktan sonra ise ilgili şirketin, uyarı yazısının tebliğinden itibaren “Yapılmamış veya Hatalı Bildirimlere İlişkin Denetim Sürecinin Başlatılmasından Önce Uyarı Yapılanlara Tanınacak Tamamlama/Düzeltme Süresi” içinde Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’na elektronik ortamda bildirimde bulunmaları gerekiyor. 

Uyarı sonrasında tanınan tamamlama süresinde bildirimlerini tamamlamayan şirketler için denetim süreci başlatılıyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.