Erdemir için AL tavsiyesi

Erdemir için AL tavsiyesi

BNP Paribas,Erdemir için tavsiyesini 'tut'tan 'al'a yükseltti

A+A-

BNP Paribas, Erdemir için tavsiyesini 'tut'tan 'al'a yükseltti. BNP Paribas konu ile ilgili raporunda, Erdemir için hedef fiyatını 8,32 TL'den 9,77 TL'ye yükselttiklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Ereğli Demir ve Çelik (EREGL)

Temel öneri : AL
12 aylık hedef fiyat :       9,77 TL

Cazip değerleme nedeniyle tavsiyemizi AL'a yükseltiyoruz. 

Hedef değerimizi yassı çelik ve hamdde maliyet fiyatları arasındaki marjın açılması nedeniyle %17 arttırarak 9,77 TL'ye yükseltiyoruz. Tavsiyemizi TUT'tan AL'a yükseltiyoruz. 2017 yılında VAFÖK rakamının %64 ve net kar rakamının %98 artışla 1,5 milyar dolar ve 1 milyar dolar olmasını bekliyoruz.

Beklentiler doğrultusunda kuvvetli çeyreksel sonuçlar 

Şirket, 3.çeyrekte 792 milyon TL net kar elde ederken bu rakam hem piyasa beklentisi olan 799 milyon TL hemde bizim beklentimiz olan 785 milyon TL ile paraleldir. 1,16 milyar TL'lik VAFÖK rakamı hem bizim hemde beklenti rakamı olan 1,17 milyar TL ile benzer gelmiştir. 

Yüksek temettü verimi sunuyor

Kuvvetli nakit yaratmasının etkisiyle 2017 yılından 2018'de ödenecek temettü veriminin %11 seviyesinde olmasını bekliyoruz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.