Erdemir'in karı beklentileri aştı

Erdemir'in karı beklentileri aştı

Erdemir'in ikinci çeyrek net kârı güçlü talebin etkisiyle yüzde 28 artışla 441.7 milyon lira olurken, beklentilerin üzerinde gerçekleşti

A+A-

Erdemir'in ikinci çeyrek net kârı güçlü talebin etkisiyle yüzde 28 artışla 441.7 milyon lira olurken, beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Şirketin ikinci çeyrekte 352 milyon lira net kâr, 3 milyar lira da gelir elde etmesi bekleniyordu.

Erdemir'in KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ikinci çeyrekte gelirleri ise yüzde 17 artışla 3.17 milyar lira olarak gerçekleşti.

Şirketin altı aylık net kârı yatay kalarak 779.1 milyon lira, satışları ise yüzde 7.5 yükselerek 6.07 milyar lira oldu.

Şirketin faaliyet raporunda yer alan değerlendirmeye göre, Erdemir Grubu'nun ilk altı aylık ham çelik üretimi yüzde 8.2 artışla toplamda 4.37 milyon ton olarak gerçekleşti.

Raporda yer alan değerlendirmede, ilk altı ayda pazarda güçlü bir talep bulunduğu belirtilerek, "Otomotiv sektöründe üretim adetlerine paralel olarak çelik tüketiminde artış gözlenmekte, benzer şekilde yan sanayi talepleri de güçlü gelmeye devam etmekte. Aynı durum beyaz eşya ve panel radyatör gibi sektörler için de geçerli. En büyük kullanıcı sektör olan boru sektöründeki talep ise TANAP projesinin de etkisiyle kuvvetli" denildi.

Erdemir Grubu'nun ilk altı ayda toplam yassı ürün satışları yüzde 6 artarak 3.6 milyon ton seviyesine ulaştı. Uzun ürün satışları da yüzde 16 artarak 648,000 ton oldu.

Grup, 271,000 ton yassı ürün ve 93,000 ton uzun ürün olmak üzere toplamda 364,000 ton nihai mamul ihraç etti. Bu miktar toplam satışların yüzde 8'ini oluşturdu.

Yılın ilk yarısında FAVÖK marjı geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 20.6 seviyesinden yüzde 21.5'e yükselirken; ana ortaklığa ait net dönem kar marjı ise yüzde 13.8'den yüzde 12.8'e geriledi.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.