Erdoğan, 3 Şubat'ta Kiev'i ziyaret edecek

Erdoğan, 3 Şubat'ta Kiev'i ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile görüşmek üzere Perşembe günü Kiev’i ziyaret edecek.

A+A-

Üst düzey bir Türk yetkilinin BBC Türkçe'nin haberine göre Erdoğan ile Zelenskiy arasındaki görüşmede gündem Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi düşürmek olacak.

Türk yetkili konuya ilişkin, “Erdoğan, Zelenskiy'e bölgede barışın korunması; sıcak çatışmaların ve gerilimin artmasının önlenmesi konusunda mesajlar iletecek" dedi.

4-20 Şubat tarihleri arasında Çin'de düzenlenen Kış Olimpiyatları'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Türkiye'yi ziyaret etmesi için planların yapıldığını söyleyen yetkili şöyle devam etti:

"Her iki görüşmenin de Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi düşürmede etkili olmasını bekliyoruz."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Putin'in Pekin Olimpiyatları'nın ardından Türkiye'ye ziyaret için bir tarih vereceğini söyledi.

Erdoğan geçtiğimiz hafta, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının akıllıca olmayacağını ve bu durumda Türkiye'nin de bir NATO üyesi olarak ne gerekiyorsa onu yapacağını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler