Erdoğan: 77 milyon kazandı

Erdoğan: 77 milyon kazandı

İlk turda yeterli oyu alan Erdoğan balkon konuşmasında toplumsal uzlaşma çağrısında bulundu

A+A-

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanan AKP'nin adayı Tayyip Erdoğan, sadece kendisine oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini başlatma çağrısında bulundu.

Bugün yapılan seçimde resmi olmayan sonuçlara göre geçerli oyların yüzde 51.8'ini alan Erdoğan, halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu.

AKP Genel Merkezi'nin balkonundan kendisine destek veren binlerce kişiye yaptığı konuşmada Erdoğan, kendisini Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanı olarak seçenlere teşekkür ederek, "Bugün şahsıma oy verenler kadar oy vermeyenler de sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır. Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor yeni bir döneme doğru ilk adımı atıyoruz. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum" dedi.

Eski tartışmaların geride bırakılmasını öneren Erdoğan, "Sadece şahsıma oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Seçim döneminde etnik köken ve mezhepsel ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Erdoğan konuşmasında, "Alevi'den, Sünni'den önce Türkiyeli vardır. Türk, Kürt, Rum, Ermeni'den önce Türkiyeli vardır" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, İsrail'in son dönemde Gazze'ye yönelik hava saldırılarında yaralanan Filistinlilerin bu akşam itibariyle tedavi için Türkiye'ye getirilmeye başlanacağını belirtti.

Etiketler : , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.