Erdoğan ABD ürünlerine boykot istedi

Erdoğan ABD ürünlerine boykot istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik anlamda saldırı olduğunu söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik anlamda saldırı olduğunu söyledi. Erdoğan Seta Vakfı'nda yaptığı konuşmada ABD ürünlerine boykot uygulayacaklarını söyledi

İşte Erdoğan'ın sözleri:
"Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var, eskiden bu işler daha örtülü, dolaylı yollardan yapılırdı, şimdi bodoslama üzerimize geliyorlar. Ekonominin gerektirdiği teknik tedbirleri aldık, alıyoruz. Tüm ilgili kurumlarımız bu konuda gece ve gündüz çalışıyor, biz de tüm süreci yakından takip ediyoruz. Yapabileceğimiz ikinci ve asıl önemli husus siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır.  Madem maruz kaldığımız saldırının ekonomi ile ilişkisi yoktur, öyleyse bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Cari açık, faiz ve enflasyon başta olmak üzere çözmemiz gereken bazı sorunlar olduğunu gözden ırak tutmuyoruz. Türkiye'nin ekonomik verilerini üzerini kapatıp kime gösterirseniz gösterin bir gariplik olduğunu söyleyecektir. Türkiye dünyada en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir. Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor.  İşin ekonomi tarafının küresel boyutu olduğu açıkça ortadadır. ABD sadece ülkemizi değil, pek çok yeri ekonomik bakımdan hedef almış durumdadır, bu durum tek başına ülkemizde yaşananları izaha yetmiyor. Demek ki ülkemize yönelik daha büyük ve daha derin bir operasyon var. Kendimize güveniyoruz, kendimize inancımız var ama eksiklerimizi de gayet iyi biliyoruz. Yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti vardır ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesizdir. Tankların karşısında durduğumuz gibi, doların, kurun, faizin karşısında da aynı şekilde duracağız.  Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap işimize dört elle sarılmak olacaktır, daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz, depoları kilitlemenin anlamı yok, ihraç, ihraç, ihraç. “Üretimi askıya alalım" diyenler, çok ciddi yanlış yaparsınız, üretim, üretim, üretim. ABD’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa, orada Samsung var, kendi ülkemizde Vestel Venüs var. Hazine ve Maliye Bakanımız şu anda bazı ülkeleri dolaşıyor. Biz telefonla irtibatlarımızı kuruyoruz, kurmaya devam edeceğiz.  Batıdan dostlar arıyor, onlarla görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Dayanışmamızı bu şekilde sürdüreceğiz. Ülkemizde yatırım yapmak isteyenleri daha çok teşvik edeceğiz. Kaynakları dışarıdan içeriye doğru akıtacağız. Paramızı döviz yönlendirirsek o zaman düşmana teslim olmuş duruma düşeriz, sakın, dövize gidersek kurtuluş yok o zaman batarsın, sen Türksün TL ile yoluna yürüyeceksin. Bizim asıl hedefimiz bu konjonktürel krizi aşmak değil, 2023 hedeflerimize ulaşmaktır. Bu hedeflere ulaşamazsak daha çok krizle karşı karşıya kalacağımızı biliyoruz."


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.