Erdoğan Aydem Enerji'nin kazandığı ihaleyi iptal etti

Erdoğan Aydem Enerji'nin kazandığı ihaleyi iptal etti

Akköprü Hidroelektrik Santrali Özelleştirme ihalesi Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edildi. 

A+A-

 Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’nin kazandığı ve devredilmesi Rekabet Kurumu’nca da onaylanan Akköprü Hidroelektrik Santrali Özelleştirme ihalesi Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edildi. 

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’den KAP'a verilen bilgiye göre, Akkprü HES özelleştirme ihalesi Cumhurbaşkanlığı kararıyla iptal edildi. enerjigunlugu.net'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı’nın 19 Ocak 2022 tarihli Akköprü HES özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin kararı, 24 Ocak 2022 tarihi itibariyle Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’ye tebliğ edildi. 

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Akköprü HES'in özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklif Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ tarafından verilmişti. İhale sonucuna ilişkin karar Rekabet Kurulu’nca da onaylanmıştı. 

Aydem’den yapılan açıklamada “Bahse konu ihalenin 19 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildiği 24 Ocak 2022 tarihinde Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'ne tebliğ edilmiştir” denildi.

Akköprü Hidroelektrik Santrali

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Dalaman Çayı üzerinde 115 MW kurulu güce sahip olan Akköprü HES, yıllık 343 GWh üretim kapasitesi ile 187 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor. 

23 Eylül 2022'de yapılan ihale ile Aydem Enerji 605 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi vererek Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni bünyesine katmıştı. 

İlgili Haberler