Erdoğan, AYM'ye çok sert çıktı

Erdoğan, AYM'ye çok sert çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuruların ardından Twitter'a erişim yasağını kaldıran kararı ile hak ve hukukun tecelli etmediğini ve bu kararın düzeltilmesi gerektiğini söyledi

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuruların ardından Twitter'a erişim yasağını kaldıran kararı ile hak ve hukukun tecelli etmediğini ve bu kararın düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Yasa başkadır, hukuk başkadır. Hakla hukukla yasayı birbirine karıştırmayalım. Biz burada bu yasaya sadece uyuyoruz ama hukuk tecelli etmemiştir, hak tecelli etmemiştir, onun da edeceği gün temenni ederim ki yakındır çünkü bu kararın düzeltilmesi lazımdır" dedi.

Anayasa Mahkemesi, 2 Nisan'da yaptığı açıklamasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) sosyal medya platformu Twitter'a erişimi engelleyerek anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi ve engellemenin kaldırılması için kararın TİB ve Ulaştırma Bakanlığı'na gönderilmesine hükmetti.

TİB, çeşitli kullanıcıların hesaplarının askıya alınması yönünde farklı mahkemelerden alınmış kararları Twitter'ın dikkate almadığı gerekçesiyle, 20 Mart'ta Twitter'a erişimi engellemişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.