Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ne çıktı?

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ne çıktı?

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde ağırlıklı olarak ekonomi, enflasyon, dövizdeki dalgalanmaya karşı önlemler ve önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle buluşmasının ardından sürpriz bir şekilde Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Lideri Bahçeli'yi Beytepe'deki evinde ziyaret etti.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, basına kapalı ziyarette ağırlıklı olarak ekonomi, enflasyonun düşürülmesine dönük adımlar, dövizdeki dalgalanmaya karşı önlemler ve önümüzdeki dönemde atılacak muhtemel adımlarla ilgili iki liderin görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

İki parti arasında istişareleri devam eden Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu da görüşmenin bir diğer önemli başlığı oldu. Seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini öngören çalışmalarla ilgili iki lider son değerlendirmeleri yaptı. AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştığı yeni Anayasa taslağının da görüşmede ana hatlarıyla gündeme geldiği öğrenildi. Erdoğan, taslağı olgunlaşınca Bahçeli ile paylaşacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler