Erdoğan da Rusya'yı uyardı

Erdoğan da Rusya'yı uyardı

Erdoğan: Hava sahamızın ihlal edilmesine sabretmemiz mümkün değil; Rusya Türkiye gibi bir dostunu kaybederse çok şey kaybeder

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Türk hava sahasına yönelik ihlallerini değerlendirerek Türkiye'nin buna sabretmesinin mümkün olmadığını ve Rusya'nın Türkiye gibi bir dostunu kaybederse "çok şey kaybedeceğini" söyledi.

Belçika temasları kapsamında Başbakan Charles Michel ile açıklamalarda bulunan Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetlerine ve Türk hava sahasını ihlalini değerlendirdi ve "Bu tabi dün NATO'nun da bu konuyla ilgili sert ültimatomu ile karşılık bulmuştur. Buna tabii sabretmemiz mümkün değil. Nitekim dün ve evvelki günler ne yazık ki arzu etmediğimiz adımlar atılma durumundadır. Ve bunu kabullenmek özellikle Türkiye'ye yakışmayacağı gibi, NATO'nun da kendi prensiplerinin tamamen dışındadır. Dolayısıyla buna karşı NATO tavrını almıştır ve bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış bir saldırıdır. Bunun bilinmesi lazım ve bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur. Ama Rusya Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliği yapmış olduğu dostunu da kaybederse çok şey kaybeder. Bunu da bilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, Suriye'de hava operasyonları düzenleyen Rusya'nın Cumartesi ve pazar günü olmak üzere iki defa Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış ve Rusya'nın Ankara büyükelçisi iki kere tepki için Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.