Erdoğan: Denizin bittiği yerdeyiz

Erdoğan: Denizin bittiği yerdeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili, “Artık denizin bittiği yere gelinmiştir” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili, “Artık denizin bittiği yere gelinmiştir” dedi.
Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kaymakam ve vali yardımcılarına ikinci kez hitap eden Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve PYD/YPG konusuna da değindi.

Bazı TV kanallarından canlı yayımlanan konuşmasında, “Güney sınırlarında yeni bir Kandil oluşmasına izin vermeyeceklerini” kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
"PYD terör örgütünün Halep'in kuzeyinde attığı provokatif adımlara ve hayata geçirmeye çalıştığı emrivakilere asla müsaade etmeyeceğiz. Bölgede Türkiye'ye rağmen 'oldu bitti'lerle fiili durumlar ortaya çıkarılmasına sessiz kalamayız, kalmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin uçuşa yasak bölgeye "evet" demediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Ama bak orada Rus savaş uçakları cirit atıyor ve binlerce, on binlerce oradaki mazlum, mağdur insan ölüyor. Hani biz koalisyon güçleriydik, hani koalisyon güçleri olarak beraber hareket edecektik.
Hani ne oldu ve kalkıp Türkiye'ye şu söyleniyor, 'PYD'ye, YPG'ye top atışlarını durdurun'. Kusura bakmayın, bizim böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye karşı bir kişi kalkıpta bir havan topu, bir mermi atarsa, bu kat be kat fazlasıyla karşılığını bulacaktır.”
Suriye'deki gelişmelerle ilgili, “Artık denizin bittiği yere gelinmiştir” diye Erdoğan, "Ya bu mesele kısa sürede çözüm yoluna girecek ya da kartopu gibi büyüyen ve yakın uzak tanımadan tüm dünyayı etkisi altına alacak daha büyük sorunların kapısı açılacaktır" ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumartesi gününden beridir sınırdan Fırat Nehri bölgesindeki Halk Savunma Güçleri (YPG) savaşçılarına toplarla saldırı gerçekleştiriyor. ABD, Avrupa Birliği, Almanya ve Fransa, top ateşine son verilmesini istiyor.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.