Erdoğan: Dövizinizi TL'ye çevirin, bu oyunu bozalım

Erdoğan: Dövizinizi TL'ye çevirin, bu oyunu bozalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolar/TL kurundaki yükselişten 'faiz lobisini' sorumlu tuttu, vatandaşlara ellerindeki dövizleri TL'ye çevirme çağrısında bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolar/TL kurundaki yükselişten 'faiz lobisini' sorumlu tuttu, vatandaşlara ellerindeki dövizleri TL'ye çevirme çağrısında bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: 

"Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi'de olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız."

"Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL'ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız."

"Ekonomimiz geçen yıl 7,4 büyüdü. Ne kuru ya? Biz Soros'un falan kulu kölesi değiliz. Biz Allah'ın kuluyuz."

Erdoğan konuşmasında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ve seçimlerin diğer adaylarına da yüklendi, onları "palavra atmakla" suçladı.

"Ana muhalefetin adayı çıkmış yerli otomobilden Kanal istanbul'a kadar ne kadar projemiz varsa 'Hepsini iptal edeceğiz' diyor. Sadece, onu da utanma pahasına, Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi haline gelmesine ses çıkaramıyor. Hiçbir şey vaat etmedikleri gibi yapılan ya da yapılacak olan işleri engellemekle seçim kazanacaklarını sanıyorlar."

"Bu kişinin (Muharrem İnce) cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini en iyi onu aday gösteren biliyor. Aksi yönde bir ihtimal olsa zaten kendi aday olurdu."

"Benim için de '20 yıl geriden takip ediyor' diyor. Almanya'da da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor belli. O bisiklette de bazen sağa bazen sola gidiyor. Hayatları böyle bunların. "

"Bu ülkede kim yatırım yapacak milletim onu biliyor. Yatırım yapmadan istihdam olur mu? Onlar isteseler de istemeseler de biz, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette adımları attık mı? Ulaşımda, enerjide adımları attık mı? Dış politikada güçlü iradeyi ortaya koyduk mu?"

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.