Erdoğan: Eyy Amerika, sen kimin yanındasın

Erdoğan: Eyy Amerika, sen kimin yanındasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla 20. buluşmasında ABD'ye seslendi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 20. kez muhtarlarla buluştu. PYD ile ilgili ABD’den gelen açıklamalara tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

"Ey Amerika size kaç defa söyledik. Siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD, PKK ile mi berabersiniz. Ey Amerika bize ne PYD’yi ne PKK’yı tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz, ama siz bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız.

Tanıyamadığınız için bölge kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık? Anlatmak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar."

Erdoğan’ın açıklaması, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin günlük basın toplantısında yaptığı tartışmalı açıklamanın ardından geldi.

Kirby’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin PYD ile ilişkisine işaret edip, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?" diyerek getirdiği eleştiri sorulmuştu.

Kirby, “Biz, PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” demişti.Türkiye, PYD’yi, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak değerlendiriyor.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kirby’nin sözlerine dün tepki göstermişti.

Bakan, "Şimdi siz bir tane terör örgütünü terör listesine alıyorsunuz, onunla beraber olan ve başka bir yapılanma içinde olan terör örgütünü terör örgütü olarak görmüyorsunuz. Buna en hafif tabirle saflık mı diyelim, başka ne diyelim ama bu kabul edilemez" demişti.

Ardından ABD Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.