Erdoğan: O iddia bana ait değil

Erdoğan: O iddia bana ait değil

Amerika'yı Müslümanların keşfettiği iddiasının kendisine ait olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Araştırmadan buna itiraza başladılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlar" dedi

A+A-

Amerika'yı Müslümanların keşfettiği iddiasının kendisine ait olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Araştırmadan buna itiraza başladılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlar" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreninde konuştu.

Burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz cumartesi 41 ülkeden 71 dini öndere hitabında sarfettiği 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti sözlerine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Amerika kıtasının Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların kendisine ait olmadığını belirten Erdoğan, iddianın Türkiye'deki ve dünyadaki bilim adamları tarafından dile getirildiğini söyledi.

Erdoğan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Cumartesi günü çok önemli bir zirveye katıldım. 41 ülkeden 71 dini öndere hitap ettim. Bir şey söyledim;

Bu yeni bir iddia değil. Şu an Almanya’da yaşayan Fuat Sezgin’in eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Yazan konuşan ilim erbabından aldığım düşünceyle bunu orada ifade ettim.
Türkiye’de ve dünyada çok sayıda ilim adamı bunu iddia ediyorlar.

"Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlar"

Bu işin uzmanlarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. köşe yazarları da itiraz ediyor. Çünkü bunlar. Bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. Bu özgüven eksikliğidir. Onun için taş üstüne taş koyamadılar. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Yeter ki biz ezberlere karşı cesur olalım. Bize öğretilmiş olan ezberleri hurafeleri sorgulama cesareti gösterelim.''

Açık açık söylüyorum. Bilim tarihi eğer tarafsız bir şekilde yazılsa Doğu’nun katkısı ortaya çıkar. Ülkemin cumhurbaşkanı olarak başka medeniyetler karşısından ezik olmasını asla kabul edemem. Egemenler tarafından yazılan bir tarihin bizim özgüvenimizi kırmak için kullanılmasına izin veremem.

"Biz bir kırılma noktası yaşadık"

28 Şubat sürecindeki eğitim sistemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz. 28 Şubat sürecinde bildiğiniz gibi imam hatip okullarının orta kısımları kapatıldı. Lise kısımlarına da katsayı engeli getirildi.O süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. O sıkıntıları çekmemiş olanlar bunu anlamaz. Başbakanlığım sırasında bu adaletsizliği ortadan kaldırdık. Hem katsayı adaletsizliğine son verdik hem 4+4+4 sistemine geçerek meslek liselerinin imam hatip okullarının önündeki o büyük engeli kaldırdık. En son orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağını da kaldırdık.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.