Erdoğan, Putin'den görüşme istedi

Erdoğan, Putin'den görüşme istedi

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 30 Kasım günü Paris'te buluşmak için talepte bulunduğunu açıkladı.

A+A-

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 30 Kasım günü Paris'te buluşmak için talepte bulunduğunu açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere telekonferans üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk tarafından liderler seviyesinde bir toplantı yapılması teklifi devlet başkanına iletildi. Söyleyebileceklerim bu kadar" dedi.

Putin ve Erdoğan 30 Kasım'da Paris'te gerçekleştirilecek olan küresel iklim zirvesine katılacaklar. Türkiye Salı günü Suriye sınırında sınır ihlali yapan bir Rus savaş uçağını düşürmüştü.

Beştepe: İhtimal dahilinde, saati belli değil

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları 30 Kasım'da Paris'te yapılacak iklim zirvesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Türkiye'nin sınır ihlali yapan bir Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasındaki tansiyon yükselmişti. Kremlin bir süre önce Erdoğan'ın Paris'te Putin'le görüşme talebinde bulunduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise uçak hadisesinin yaşandığı gün Putin'le bir görüşme talebinde bulunulduğunu ve Kremlin'den bir dönüş olmadığını hatırlatarak, "İklim zirvesi vesilesiyle Cumhurbaşkanımız da Putin de Paris'te olacaklar. Bir ikili görüşme olması tabii ki ihtimal dahilindedir. Ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşme söz konusu değil" dedi.

Erdoğan dün France 24 televizyonuna verdiği mülakatta uçağın düşürülmesinin ardından Putin'i aradığını ancak cevap vermediğini söylemişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.