Erdoğan Şehir Üniversitesi'ni bitirdi

Erdoğan Şehir Üniversitesi'ni bitirdi

Erdoğan, bir dönem yaptığı Bank Asya konuşmasına benzer konuşmayı kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu zor durumdaki Şehir Üniversitesi için yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem yaptığı Bank Asya konuşmasına benzer konuşmayı kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu, Halkbank'ın hesaplarına tedbir kararı koyduğu Şehir Üniversitesi için yaptı

İstanbul'da AKP İl başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ismini anmadan "zat" diyerek hitap ettiği yeni parti kurma hazırlığı içinde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve Ali Babacan, Mehmet Şimşek ile Feridun Bilgin'i Şehir Üniversitesi üzerinden Halkbank'ı dolandırmaya çalışmakla suçladı.

Şehir Üniversitesi'nin "Halkbank’a borcunun 417 milyon lira civarında" olduğunu söyleyen Erdoğan, bankaya teminat verilmediğine dikkati çekerek, "Alavera dalavera yapıyorlar. 'Alacağımız öğrencilerin yapacakları ödemeye ipotek koyun' diyorlar. Yahu sen daha mevcut kotanı doldurmamışsın" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak selefi Abdullah Gül'ün kendisini arayarak, "Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz" dediğini aktaran Erdoğan, "Kendisine dedim ki; temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz, hamdolsun bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız" ifadelerini kaydetti.

Erdoğan'ın konuşmasının Şehir Üniversitesi ile ilgili kısmı şöyle:

"Bu arada istemezdim ama son dönemlerde bilmiyorum telefonlarınıza da girdi mi malum İstanbul'da bir Şehir Üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Bu Şehir Üniversitesi meselesinin özellikle bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söyleniyor. Açık ve net söylemek durumundayım her şeyden önce Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım döneminde yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma göre malum zat başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz yetimin hakkının kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle özelleştirme yüksek kurulunun başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var peki? Bir başka isim, Sayın Babacan. Bu işin altında onun da imzası var. Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü ya? Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu? Kimin ne olduğunu, yaptıklarıyla öğrenin diye anlatıyorum.

Şehir Üniversitesi tepkisi: Bunlar Halkbank'ı dolandırmaya çalışıyorlar

Bitmedi. Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyorlar. Bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank bunlara ciddi bir kredi veriyor. Fakat ödeme planlarında maalesef bunlar Halkbank’a ödemelerini yapmıyorlar. Tabii bunlar ödemelerini yapmayınca Halkbank da bu defa kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halkbank’a olan borçları aklımda kaldığı kadarıyla 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar. Yapılandıralım derken bunu neyi, nasıl yapılandıracaksın? Neymiş? Yaptıkları kampanya şu: Spor kulüplerinin ki yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi’nin neden yapılandırılmıyor? Ya sen teminat bile vermedin. Futbol kulüplerinin bütün tribünlerindeki her şeyine el koyuyor banka. Senin neyine el koyacak? Yoksa Maltepe'de tekele ait olan yer yani zamanında benim tahsis ettiğim bu yeri bankaya teminat olarak göstermek suretiyle, bunu mu banka teminat olarak görecek? Bunu da geç, bir başka alavera dalavera daha yapıyorlar. Diyorlar ki; 'Alacağımız öğrencilerin yapacakları ödemeye ipotek koyun.' Yahu sen daha mevcut kotanı doldurmamışsın. Mevcut kotanı doldurmadan üstelik yeni alacağın öğrencilerle ilgili nasıl oluyor da teminat olarak veriyorsun? Tabii bizi halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı. 'Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz' dedi. Kendisine dedim ki 'Temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz, hamdolsun bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız.'

İşin başından itibaren Ülker Guru’bu buraya ciddi destekler verdi. Sonra çekildi. Ülker Grubu bizim verdiğimiz desteklerle ilgili de, bizim desteğimizi açık ve net söyledi. Buranın hamisi dikkat edin Marmara Üniversitesi'dir. Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biridir. Şimdi de Marmara Üniversitesi borçları ödesin. Üniversite de diyor ki o zaman diz mütevelliyi bırakın. Yok, tezgâh başka. Hiçbir vakıf üniversitesinin de bunların yaptığı gibi bir uygulama yok. Ne yazık ki böyle bir durumla burada karşı karşıyayız. Size gönderilen elektronik postada detaylarını göreceksiniz. Burada Halk Bankası'nın adeta dolandırılması söz konusudur.

Bizim burayı tahsis etmemiz bunlara ne denli önem verdiğimizin ifadesiydi. Eğer şahsım bu zata muhalif olsaydı veya oradaki öğrencilere benim bir muhalefetim olsaydı Tekel'in bu kadar değerli arazisini neden bunlara tahsis edeyim. Burası tabii Marmara'ya nazır çok güzel bir yerde. Değeri itibariyle de 2,5 milyar.

Hani dürüsttünüz. Sizin dürüstlüğünüz buysa bu ülke batmış, yanmış. Bir de bir bakıyorsunuz o dediğim arkadaşların da imzası var. Allah bizleri aynı duruma düşürmesin. Bu propagandayı bunlar belli bir süre daha yapabilirler. Ama dün MKYK'da da bu konuları görüştük. Bu konuyla ilgili adımlarımızı kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bir adım daha atıyoruz bu işin Danıştay'a müracaatını yapan kim? CHP'nin yanından ayrılmayan Mimar ve Mühendisler Odası. Hem bakıyor dava açıyor bakıyorsunuz CHP'liler bunlara ziyarette bulunuyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.