Erdoğan ve Gül'ün danışmanları mahkemelik

Erdoğan ve Gül'ün danışmanları mahkemelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde danışmanlığını yapan Ahmet Sever'e dava açtığını duyurdu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde danışmanlığını yapan Ahmet Sever'e dava açtığını duyurdu. Varank, "Cumhuriyet gazetesi ve Ahmet Sever iftiralarını mahkemede ispat ile mükellefler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, Twitter'dan Ahmet Sever'in açıklamalarına yanıt verdi. Varank, "Bugün bana iftira atan Cumhuriyet gazetesi paçavrası ve Ahmet Sever hakkında avukatlarım gerekli başvuruları yapıyor. Cumhuriyet gazetesi ve Ahmet Sever iftiralarını mahkemede ispat ile mükellefler, ya da müfterilikleri tescillenmiş olacak. Hodri Meydan!" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde danışmanlığını yapan Ahmet Sever, Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun'a Pelikan Bildirisini değerlendirmişti. Bildiri için "En yukarıdan gelen bir şey, çok bariz" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret eden Sever, AK trollerin başında Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Varank'ın olduğunu, Abdullah Gül'ün kendisi hakkında ifadeler kullanan Ak trolleri Erdoğan'a şikayet ettiğini de söylemişti.

BÜTÜN BU OPERASYONU YÜRÜTEN VARANK

Ahmet Sever, "2014 yazında ‘Abdullah Gül AK trollerin peşinde' haberleri çıkmıştı. Doğru muydu bu haberler?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Doğru, evet. Şu kadarını söyleyebilirim. Kim oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri belli. Öğrenildi. Bugün de baktığınız zaman AK trollerin İstanbul'da değişik yerlerde büroları var. Merkez olarak oralar kullanılıyor. Ve Saray'dan yönlendiriliyor bu AK troller. Talimatlar oradan geliyor. Edindiğim bilgiye göre de bütün bu operasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.