Erdoğan'dan döviz kur rejimi açıklaması

Erdoğan'dan döviz kur rejimi açıklaması

AK Parti`nin seçim beyannamesine göre, enflasyon hedeflemesi rejimi ve dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek. Döviz piyasaları yakından takip edilecek, gerektiğinde dengeleyici döviz likiditesi araçları kullanılacak.

A+A-

AK Parti'nin "24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler  Seçim Beyannamesi"nde, "Enflasyon ve Para Politikası" başlığı altında bu alandaki  politika ve hedeflere yer verildi.

Buna göre, makroekonomik istikrarın sağlanmasında temel öncelik, fiyat  istikrarını sağlamak ve sürdürmek olacak.

Para politikası, maliye politikasıyla eşgüdüm içerisinde  sürdürülecek. Merkez Bankasının fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para  politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek.

Enflasyon hedeflemesi rejimi ve dalgalı döviz kuru rejimi  sürdürülecek. Döviz piyasaları yakından takip edilecek, gerektiğinde dengeleyici  döviz likiditesi araçları kullanılmaya devam edilecek.

Fiyat istikrarını desteklemek ve döviz kuru kaynaklı olası  oynaklıkların makro-finansal istikrara etkilerini sınırlamak üzere sözleşmelerde  Türk lirasının kullanımı özendirilecek, firmaların döviz kuru riskini daha etkin  bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli mekanizma ve teşvikler oluşturulacak.

Maliye politikası fiyat istikrarının sağlanmasında destekleyici  olacak.

Gelecek dönemde faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak  tedbirler hayata geçirilecek.

YENİLİKÇİ VE ŞEFFAF BİR MALİ PİYASA 

"Mali Piyasalar ve Finansal Hizmetler" başlığı altında, yeni dönemde  de reel ekonominin ihtiyaçlarını karşılayacak ve büyümeyi finanse edecek  derinliği ve finansal araç çeşitliliği yüksek, etkin bir biçimde denetlenen,  yenilikçi ve daha şeffaf işleyen bir mali piyasa oluşturulmasının amaçlandığı  belirtildi.

Bu kapsamda, finansal sektörün reel sektörün finansmanındaki etkinliği  ve finansal ürün çeşitliliği artırılacak.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi hızlandırarak etkin ve  güçlü bir mali piyasa yapısı oluşturulacak.

Emlak Bankası sektöre yeniden kazandırılarak ekonomik gelişime katkı  sağlanacak.

Hazine destekli kredi garanti uygulaması yatırım ve ihracat  ağırlıklı olmak üzere sürdürülecek.

Tek Hazine Kurumlar Hesabı kurulacak. Bu hesapla kamunun nakit  kaynaklarının Hazine tarafından tek bir hesapta izlenebilmesi ve kamu nakit  kaynaklarının banka hesaplarında atıl olarak beklemesinin önüne geçilmesi yoluyla  kamu nakit yönetimi etkinliğini artırılacak.

Altyapısı oluşturulan tarım ürünlerinin işlem göreceği ürün  ihtisas borsaları çeşitlendirilecek.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.