Erdoğan'dan eski başkana sert tepki

Erdoğan'dan eski başkana sert tepki

Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz’ın “faiz silahıyla yapısal sorunlar çözülmez” şeklindeki sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki geldi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu paralel devlet yapılanması, paralel yapıyla ilgili konuda bildiğiniz gibi Mali, uzun yıllara sari olarak bu örgütün en çok yerleştiği ülkelerden bir tanesi ve bu konuda 'Türkiye hükümetine, Türk devletine aykırı düşenlere karşı biz ülkemizde fırsat tanımayız' dediler" dedi.

"Durmuş Yılmaz işine baksın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasilerin faiz politikasına yönelik eleştirilerinin fayda sağlamayacağını ifade eden Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Merkez Bankası'nın gücü abartılıyor. Kısa vadeli faiz silahıyla ülkenin uzun vadeli yapısal sorunları çözülemez" şeklindeki sözlerine, "Durmuş (Yılmaz) Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok." cevabını verdi

Erdoğan, Yılmaz'a yönelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bir defa bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir, bizim özel gayretlerimizdir. Bir şeyi daha bilmeleri lazım, düşük faiz, büyüme, orada da tespitleri çok çok yanlış. Gerek Amerika'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış, Batı'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış"

Hakan Fidan'ın adaylığı

Erdoğan, 2015 genel seçimlerinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın aday olacağına ilişkin iddialarla ilgili, "Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Tabii birinci derecede karar merci bu konuda Sayın Başbakandır. Ama Sayın Başbakan bu konuyla ilgili kanaatimi bana sorduğunda zaten verdiğim cevap kendisinde meknuzdur, gizlidir, o da onda kalacaktır" dedi. 

 

ESKİ BAŞKAN DA FAİZ TARTIŞMASINA KATILDI

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.