Erdoğan'dan Merkez Bankası'na sert eleştiri

Erdoğan'dan Merkez Bankası'na sert eleştiri

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Merkez Bankası'nın para politikası yönetimini sert dille eleştirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'na müdahale etmedikleri için ekonominin bu hale geldiğini söyledi

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Merkez Bankası'nın para politikası yönetimini sert dille eleştirdi.

Erdoğan, "Dövizdeki şişkinlik kısa sürede ortadan kalkacak, kur tekrardan kendi seyrine dönecek." dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin ekonomide ciddi bir operasyonla karşı karşıya olduğunu belirterek, 
"Belli ki bir yerlerden Türkiye'nin dikkatinin dağıtılması için düğmeye basılmış. Üstesinden gelemeyeceğimiz bir yükle de hamdolsun karşı karşıya değiliz. Dövizdeki şişkinlik kısa sürede ortadan kalkacak, kur tekrardan kendi seyrine dönecek." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Yıllık bazda büyümenin yüzde 6-7 arasında bir rakamı bulması, belki de aşması bekleniyor.  Merkez Bankası rezervlerimiz düzenli bir şekilde yükseliyor. Dövizdeki şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını, kurun tekrar kendi seyrine döneceğine inanıyorum. Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir, faiz, bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor. Faiz lobisine çalışıyorsunuz, başka bir şey yok, faiz lobisi bunu düşürür mü, tabii ki düşürmeyecek. Bu ülkede en çok kazanan banka sahipleri, finans sektörleri, onlar götürüyor parayı. Bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar yürümez, durur, hala bunu anlatamıyoruz. Devletin bankaları dahi ciddi bir tutuculuk içindedir. Bunu çözeceğiz, tabu haline getiremeyiz. Merkez Bankası diyor ki 'yılsonu itibariyle şu olacak', e ne oldu, kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz. Müdahale etmediğimiz için zaten bu hale geliyor. 2018 için mali disiplini elden bırakmadan, ekonomiyi sıkmadan, daraltmadan yatırımcıya nefes aldıracak bir orta yolu bulmak durumundayız."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.