Erdoğan’dan Zana’ya: Önce yemin

Erdoğan’dan Zana’ya: Önce yemin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP milletvekili Leyla Zana’nın randevu talebi konusunda, “Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul sözkonusu olmaz"de

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana’nın randevu talebi konusunda, “Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul sözkonusu olmaz” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’da, Beşiktaş Ertuğrul Tekke Camii’nde cuma namazı çıkışında medyanın sorularını yanıtladı.

HDP'li milletvekillerinin açlık grevini değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi yapabilirler, şunu da yapabilirler, bunu da. Bunların yeri parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Terör örgütünün şu anda bunlar tamamıyla orada taşeronu gibi hareket ediyorlar. İş tam tersine dönmüş vaziyette."

Cizre’de ambulanslar

Erdoğan, Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediği iddiasına ilişkin ise, "Sevgili arkadaşlar, bunların hepsi yalan. Bir kere orada sürekli olarak ambulans var ve dün zaten bakanımız da açıkladı. Açıkladığı andaki sayılar, 5-6 ambulans orada bekletiliyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana ile görüşmesi konusunda ise, şöyle konuştu:

"Önce şunu söyleyeyim, burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul sözkonusu olmaz. Ancak geçenlerde, yanındaki danışmanı ya da özel kalemi bilemiyorum, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok" diye konuştu. 

İlçelerde kentsel dönüşüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyonların ardından bölgede kentsel dönüşüm sürecinin başlayacağını belirterek, şunları ekledi:

“Cizre, Sur, Silopi, buraların hepsi tertemiz hale gelinceye kadar, ondan sonra zaten çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdik, proje çalışmalarımız bitti ve buralarda ikinci bir adım bu temizlikten sonra da kentsel dönüşüm-değişim süreci başlayacak.

Kentsel dönüşüm-değişim sürecinde de buralarda yeni projelerle tarihî eserleri tarihî eser olarak onları ele alıp onların restorasyonlarını yaptırmak, bunun dışındakileri ise tamamıyla yeni projeler olarak ele almak suretiyle buradaki vatandaşlarımızı kendi evlerine çok daha farklı bir şekilde yerleştirmektir.”


6 bin kadar ailenin kiralarının ödendiğini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

“AFAD bir diğer taraftan çalışmalarını sürdürüyor, gıda desteklerini filan aynı şekilde veriyor. Ama bu geçiş sürecini ben inanıyorum ki başarılı bir şekilde hükûmetimizin bütün mensuplarının gayretleriyle aşacaktır ve devletimiz burada tüm imkânlarıyla seferberdir. Yani her bakan kendi ilgi alanı içerisinde bu çalışmayı sürdürecektir.” 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.