Erdoğan'ın görüşme isteği reddedildi

Erdoğan'ın görüşme isteği reddedildi

Rusya, Erdoğan'ın Putin ile Paris'te görüşme teklifini "özür dilenmediği sürece görüşme yok" açıklamasıyla reddetti

A+A-

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Kremlin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen görüşme talebinin, Rus uçağının düşürülmesi konusunda özür dilenmemesi nedeniyle kabul edilmediğini açıkladı.
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Paris’te yapılacak İklim Zirvesi’ne katılacağını biliyoruz. Erdoğan, son iki gündür telefon görüşmesi de talep ediyor. Ayrıca Türk basınında dün Erdoğan’ın Paris’te Putin ile bir araya gelmek istediği yönündeki açıklaması gündeme geldi" diyen Uşakov, "Kremlin Sözcüsü (Dmitriy) Peskov’un da açıkladığı gibi, bu talep Rusya Devlet Başkanı'na iletildi. Şimdi de Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Paris’te görüşme yapılması için resmi talep aldık. Bu talep de Putin’e iletildi” dedi.

‘ERDOĞAN, SON İKİ GÜNDÜR TELEFON GÖRÜŞMESİ TALEP EDİYOR'

Erdoğan’ın Putin ile telefonda görüşmek için iki kez talepte bulunduğunu açıklayan Uşakov, Putin’in bu talepleri Türkiye'nin düşürülen Su-24 tipi savaş uçağı nedeniyle Rusya'dan özür dilememesi nedeniyle kabul etmediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24'e verdiği röportajda, Rus uçağının sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülmesinin ardından Putin'i aradığını fakat kendisine ulaşamadığını söylemişti. Ancak Erdoğan'ın bu açıklamaları ilk olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından yalanmış, arından da Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan'ın olaydan 7-8 saat sonra telefon açtığını söylemişti.

PUTİN, PARİS’TE MERKEL, NETANYAHU VE JUNCKER İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Uşakov’un açıklamalarına göre, Putin 30 Kasım’da Paris’te yapılacak Dünya İklim Zirvesi çerçevesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile ikili görüşmeler yapabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.