Erdoğan'ın İran ziyareti gergin başladı

Erdoğan'ın İran ziyareti gergin başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün başlayan ziyareti, geçen haftaki eleştirileri nedeniyle gergin başladı

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün başlayan ziyareti, geçen haftaki eleştirileri nedeniyle gergin başladı. Erdoğan'ın bazı resmi ziyaretlerinin evsahibi ülke siyasilerinin bazıları tarafından protesto edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehrabad Havalimanı'nda, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ve elçilik personeli ile İran Dışişleri Bakanlığı yetkililerince karşılandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin resmi davetlisi olan Erdoğan'a, ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik ediyor.

Türkiye'den İran'a cumhurbaşkanı düzeyinde 4 yıl aradan sonra yapılan ziyarette, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin ikinci toplantısı gerçekleştirilecek.

Erdoğan, İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşecek.

Ziyarette, Türkiye-İran arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.