Ersoy: Rusya'dan uçuşlar Temmuz ortası başlayabilir

Ersoy: Rusya'dan uçuşlar Temmuz ortası başlayabilir

Rusya'da yayınlanan İzvestiya gazetesine konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Rusya ile uçuşların en erken Temmuz ortasında başlayabilmesini umduğunu söyledi.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke olan Rusya'da yayınlanan İzvestiya gazetesine alınacak tedbirleri anlattı. Ersoy, Türkiye’nin Rus turistler için kapılarını açmaya hazırlandığını, ancak bu konuda dikkatli davrandığını ifade etti.

Ersoy, “Türk Hava Yolları (THY) 10 Haziran’dan itibaren uluslararası uçuşlara yeniden başlayacak, ancak Rusya’nın bu ülkeler arasında olması pek muhtemel değil” dedi. Ersoy, Türkiye’nin Rusya ile uçuşların ancak temmuz ortasında başlayabilmesini umduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da önceki gün Haziran ayında Rusya da dahil olmak üzere, vaka sayısı yüksek ülkelerden turist kabul edilmeyeceğini ifade etmişti.

Ersoy’un açıklamasına göre, Rusya’dan Türkiye’ye gelecek tüm turistlerin Kovid-19 taşımadıklarına dair bir belgeye sahip olması gerekiyor. Yolcuların Türkiye’ye iniş yapmadan en geç 72 saat evvel test yaptırması zorunlu olacak. Turist, virüs taşımadığına dair belgeye sahip değilse, havalimanında test yapılabilecek, yoğun havalimanlarına seyyar laboratuvarların yerleştirilmesi planlanıyor.

Yapılacak ekspres testler 5-6 saat içinde sonuç veriyor, ancak bu süre zarfında turistin nerede olacağı konusunda bir bilgi verilmedi.

Ersoy  Türkiye’ye girişlerde zorunlu tutulan iki haftalık karantina süresinin de kaldırılmasının planlandığını söyledi. Ancak virüs saptanırsa turistin iki haftayı otelinde karantinada geçirmesi gerekecek.

Öte yandan Ersoy testlerin ücretli mi ücretsiz mi olacağı konusunda bir bilgi vermedi.

Ersoy, “Rusya ile uçuşlara açılacak illerdeki hastanelere ek yataklar, solunum cihazları tedarik ettik, bu bölgelere araçlar, ambulans helikopter ve uçaklar tahsis ettik. Türkiye’nin misafirlerimiz için gerekli hijyen koşullarını sağladığı ve en güvenli seyahat olanaklarını sunduğu konusunda sizi temin edebilirim” dedi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden İzvestiya’ya yapılan açıklamada ise iki ülke arasındaki uçuşların ne zaman yeniden başlayacağı konusunda net bir tarihten söz etmek için erken olduğu belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.