Ertem'den Merkez Bankası'na eleştiri

Ertem'den Merkez Bankası'na eleştiri

Merkez Bankası Başkanlığı'na yeni atamaya sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Ertem'den önemil açıklamalar

A+A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, katıldığı canlı yayında sorularını yanıtladı. Büyüme verisini değerlendiren Ertem "tüm ekonomilerde bardağın boş ve dolu tarafı vardır. Ama önemli olan gelecekte nasıl yola gittiğimizi görebilmek.. Türkiye büyümede G20 ve OECD içinde önemli performans sergiliyor. Tabii ki eksiklerimiz var, enflasyon, işsizlik ve cari açıkta bazı sorunları halletmiş değiliz ama Türkiye ekonomisinin gelecek yıllarda önemli performans sergileyeceği şüphe götürmez" dedi.

Türkiye'nin reformlar yapması gerektiğinin altını çizen Ertem, ABD ziyaretindeki temaslarının oldukça başarılı geçtiğini belirterek yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilişkin reformları sorduğunu belirtti.

"Merkez Bankası piyasanın arkasında kalıyor"

Ertem "Merkez Bankası'nın üst banttaki indirimi sonrası kredi faizlerin aşağı gelmesini bekliyor musunuz, faiz indirimlerinin sürmesini bekliyor musunuz?" sorusuna "Merkez Bankası üst bantta indirim yaptı. PPK özetine bakınca Merkez Bankası bunu faiz indirimi olarak değil, sadeleşme adımı olarak görüyor. Sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğini söylüyor. Merkez Bankası piyasayı takip mi etmeli yönlendirmeli mi? Tüm Merkez Bankaları piyasayı yönlendirmek durumundadır"

Bizim Merkez Bankamız ne yazık ki swap faizlerinde gördüğümüz gibi piyasanın arkasında kalıyor. Merkez Bankası ürkek davranmayıp 75 baz puan indirim yapsaydı kredi faizlerine yansıması daha etkin olacaktı" dedi.

Ertem faizlerin yüksek olması ve yanlış para politikalarının şirketlerin geleceğiyle ilgili de ortaya çıktığını ve Türkiye ekonomisini geri çektiğini kaydetti.

Ertem "ABD'de hiçbir yatırımcı TCMB başkanının kim olacağını merak etmiyor, reformların yapılıp yapılmayacağını, altyapı yatırımlarını merak ediyorlar.." dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.