Esad: Erdoğan'ın sinirleri bozuldu

Esad: Erdoğan'ın sinirleri bozuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad: Putin dengeleri değiştirdi, Erdoğan'ın siniri bozuldu

A+A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin Rus bombardıman uçağını düşürmesinin, Ankara'nın IŞİD'e karşı verilen savaştaki gerçek niyetlerini ortaya çıkardığını söyledi.

Çek televizyonuna mülakat veren Esad, Suriye'de 30 Eylül'den bu yana terörist gruplara hava saldırıları düzenleyen Rusya'nın dengeleri değiştirdiğini, bunun da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sinirlerini bozduğunu' savundu.
''Erdoğan'ın Suriye'deki yenilgisi onun siyasi ölümü anlamına gelir. Bu nedenle elde edilebilecek herhangi bir başarının önüne engel koymak için bir şey yapmak istedi'' diyen Esad, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öyle de yaptı ama bunun (Rus uçağının düşürülmesinin) dengeyi değiştireceğini düşünmüyorum. Terörle mücadele devam ediyor. Rusya'nın desteği sadece güçlenecek. Buradan geri dönüş olacağını sanmıyorum.''

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'deki eylemlerinin ise yalnızca militanların daha aktif olmasına neden olduğunu söyleyen Esad, ''Eğer Batı gerçekten terörizmi yenmek istiyorsa, o zaman öncelikle militanlara silah ve para akışını durdurmalılar'' dedi. Esad, bu akışın da Suudi Arabistan ve Katar'ın desteğiyle Türkiye üzerinden gerçekleştiğini ifade etti.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.