Esad'dan sürpriz Moskova ziyareti

Esad'dan sürpriz Moskova ziyareti

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Moskova'da görüştü

A+A-

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye'de gerçekleştirilen askeri operasyonlar için teşekkür etmek üzere dün Moskova'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kremlin görüşmenin detaylarını ziyaretin bir gün ardından açıklarken, Esad'ın hâlâ Moskova'da olup olmadığını belirtmedi.

Bu ziyaretin Esad'ın 2011 yılında başlayan Suriye krizinden bu yana ülke dışına gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğu düşünülürken, ziyaret Rusya'nın İslam Devleti'ne yönelik başlattığı hava harekâtının üç hafta sonrasına denk geldi.

Kremlin'den açıklanan görüşme tutanaklarına göre Esad Putin'e, "Öncelikle size Rusya Federasyonu'nun Suriye'ye yapılan yardımlardaki önderliği için şükranlarımı sunmak istiyorum. Sizin adımlarınız ve kararlarınız olmasaydı bölgede yayılmakta olan terörizm çok daha büyük bir alanı içine alır ve yayılırdı" dedi.

Putin de "neredeyse tek başlarına" militanlara karşı durdukları için Suriye halkını överek, Suriye ordusunun son dönemlerde ciddi cephe başarıları elde ettiğini söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.