Eşi Gezi kararını eleştiren vali merkeze alındı

Eşi Gezi kararını eleştiren vali merkeze alındı

Gezi davası kararını eleştiren esik AKP'nin milletvekilinin eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık merkeze alındı

A+A-

İçişleri Bakanlığı, eşi Gezi davası kararlarını eleştiren Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın merkeze çekildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" denildi.

Eşi Gezi davası kararlarını eleştirmişti

25. ve 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları ile iptal edilen 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde partisinin aldığı tutumu eleştirdi. Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın da eşi olan Kocabıyık resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşıma "Bizimki de ne kader böyle!" ifadesiyle başladı. "Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık" diyen Hüseyin Kocabıyık, şöyle devam etti:

"Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz."

İlgili Haberler