Eski bakan yoğun bakımda

Eski bakan yoğun bakımda

Ulaştırma, Maliye, Gümrük ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, dün başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan

A+A-

Ulaştırma, Maliye, Gümrük ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, dün başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralandı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi, Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet Aydın, Pakdemirli'nin sağlık durumuna ilişkin, "Şu an yoğun bakım ünitemizde tıbbi tedavisi sürdürülmektedir. Beyni dinlendirmek için hastamızı bir süre uyutacağız. Şu an için kesin bir şey söylemek çok zor" dedi.

Makine Mühendisi olan, ANAP dönemi Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan 76 yaşındaki Ekrem Pakdemirli, kendi üretimi traktör ekipmanı zeytin toplama aparatının tanıtımı için dün Akhisarlı zeytincilerle bir arayla geldi.

Arazide aparatın tanıtımını yaptığı anda, Pakdemirli’nin başına, traktörün ’bom’ denilen kaldıracı aparatı çarptı. Ağır yaralanan Pakdemirli, ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ilk müdahalenin ardından CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edildi.

"BİR SÜRE UYUTACAĞIZ"

Pakdemirli'nin sağlık durumu hakkında gazetecilere açıklama yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi, Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet Aydın, "Hastamıza Akhisar'da yapılan acil cerrahi müdahale son derece yararlı olmuş görünüyor ama tablo ağır, cerrahi tedavi müdahale tamamlanmıştır. Şu an yoğun bakım ünitemizde tıbbi tedavisi sürdürülmektedir. Beyni dinlendirmek için hastamızı bir süre uyutacağız. Şu an için kesin bir şey söylemek çok zor. Tıbbi tedavisi için yoğun bakım ünitemizde sürdürülecektir" diye konuştu.

"DUA EDECEĞİZ, ÇOK ÜZÜLDÜK"

Pakdemirli'nin ziyaretine gelen Vali Erdoğan Bektaş ise "Yapılması gereken her şey yapılmış. Hasta uyutuluyor. Bu saatten sonra beklemek düşüyor. Dua edeceğiz. Çok üzüldük" ifadesini kullandı.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de Pakdemirli'yi ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Pakdemirli'nin oğlu CBÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de yakınlarıyla hastanede bekledi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.