Eski FED Başkanı ABD'nin yeni Hazine Bakanı olacak

Eski FED Başkanı ABD'nin yeni Hazine Bakanı olacak

Joe Biden'ın Hazine Bakanlığı'na eski FED Başkanı Janet Yellen'ı getireceği ileri sürüldü

A+A-

BORSATEK - ABD'de seçimi kazanan Joe Biden'ın kabinesi netleşmeye başladı. CNN'in Biden'a yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Hazine Bakanı olarak düşünülen isim eski FED Başkanı Janet Yellen.

Senato tarafından da onaylanması durumunda Yellen bu göreve atanacak ilk kadın olacak ve koranvirüsün alt üst ettiği ABD ekonomisini yönetecek.

Akademisyen kökenli olan ve FED'de de çeşitli dönemlerde farklı pozisyonlarda bulunan Yellen, Başkan Barack Obama tarafından 2014'de FED Başkanlığı'na getirilmişti. Bu göreve atanan ilk kadın olan Yellen, bir sonraki başkan Donald Trump tarafından süresi uzatılmayınca yerini Jerome Powell'a bırakmıştı.

Biden, daha önce gazetecilere yaptığı bir açıklamada Hazine Bakanı'nın Şükran Günü'nden hemen önce veya hemen sonra belli olacağını ve Demokrat Parti'nin farklı kanatlarının hepsinin desteğini alacak bir isim olacağını söylemişti.

Yellen, Obama tarafından FED başkanlığına atanmasında Senato'da Cumhuriyetçilerden de destek almıştı.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.