Eskiyen Samsung telefonlar için sürpriz uyarı

Eskiyen Samsung telefonlar için sürpriz uyarı

Samsung, güncelleme konusunda kullanıcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2017 yılında çıkardığı Galaxy S8 serisi, güncelleme takviminden kaldırılmış olmasına rağmen yeni bir güncelleme aldı.

A+A-

Android dünyası, Apple’ın karşısında her zaman güncelleme problemleri yüzünden eleştirilmişti. Google Pixel cihazları bile kısıtlı güncelleme alırken Apple, 6 yıllık cihazlara bile güncelleme sunmaya devam ediyor. Ancak Android dünyası, son yıllarda güncelleme konusunda bir hayli gelişti.

Google Pixel cihazlarının Android 12 güncellemesi almasından 3 hafta sonra ilk Android 12 güncellemesini yayınlayan Samsung, aynı zamanda birçok cihazı için Android 12 Beta deneyimi de sunuyor. Ancak Samsung’un güncelleme konusundaki başarısı sadece yeni cihazlarla sınırlı kalmıyor. 2017 yılında Android 7 ile çıkış yapan ve en son Android 9’a güncellenen Galaxy S8 serisi, bu senenin başında Samsung’un güncelleme takviminden çıkarılmıştı. Ancak Galaxy S8 serisi için Fransa’da yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlandı. G95xFXXUCDUK1 numaralı güncelleme, birçok güvenlik ve gizlilik açıklarını kapatıyor. Samsung, her ne kadar işletim sistemi yükseltmesi sunmasa da güvenlik güncellemeleri de telefonlarını yenileyemeyen kullanıcılar için büyük önem taşıyor.

Samsung, Android dünyasında güncelleme deneyimini oldukça yukarı taşıyan firmalardan biri oldu. Birçok cihazına güncelleme desteğini uzatan firma, kullanıcılar tarafından takdir ediliyor.

İlgili Haberler