Ethereum ağında üretilenden daha çok ETH yakıldı

Ethereum ağında üretilenden daha çok ETH yakıldı

Dün üretilen Ethereum'dan daha fazlası yakıldı. Bu durum uzun süre devam ederse Ethereum fiyatında hareketli günler yaşanabilir.

A+A-

Ethereum giderek deflasyonist bir hal almaya devam ediyor. Öyle ki 28 Ekim'de madenciler tarafından üretilen ETH’lerden daha fazlası yakıldı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen London hard fork’una bağlı EIP-1559 güncellemesiyle birlikte her işlemde belli bir miktar Ethereum yakılmaya başlanmıştı. 

Donanımhaber'in haberine göre Burn Tracker adlı veri sağlayıcısından elde edilen verilere göre, bugün yakılan Ethereum’ların toplam değeri 67 milyon dolar seviyesinde. Öte yandan bugün madenciler tarafından üretilen ETH miktarı ise 55 milyon dolar bandında. Üretilen ETH miktarından daha fazlasının yakılması sonucunda Ethereum ağı bugün deflasyonist bir hal almış oldu. 

Ethereum ağındaki işlem yükünün artması sonrasında dün yakılan ETH miktarı da önemli ölçüde artış gösterdi. Toplamda 13.457 ETH yakılırken bu süreçte madenciler ise yalnızca 2.433 ETH’lik madencilik ödülü kazandı.

Aylar önce Londra hard fork’u kapsamında gerçekleşen EIP-1559 yükseltmesi sonrasında toplamda 2,2 milyar dolar değerinde 656.266 ETH yakılmış durumda.