'Ethereum fiyatı Bitcoin'i geçebilir'

'Ethereum fiyatı Bitcoin'i geçebilir'

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum fiyatı hakkında iddialı konuştu. Buterin, Elon Musk hakkında da açıklamalarda bulundu.

A+A-

CNN Business'a konuşan Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto para piyasının çöküşü ve kripto endüstrisinin mevcut durumu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Geçen hafta yaşanan düşüşle birlikte kişisel servetinin büyük bir kısmını kaybeden Buterin, CNN'e, bu tarz düşüşlere geçmişte birçok defa şahit olduğunu belirterek belirterek, piyasa çöküşünden endişe duymadığını dile getirdi.

“Şimdiye kadar bu büyük kripto balonlarından en az üç tanesini gördük. Çoğu zaman balonların durmasının nedeni, teknolojinin henüz orada olmadığını açıkça ortaya koyan bazı olayların meydana gelmesiydi.”

Kripto paranın bir oyuncak olmadığını düşünen Buterin, şu anki sahneyi dört yıl önceki son “balon” ile karşılaştırarak şunları ekledi:

“Kripto, dört yıl önce dahi olmadığı bir şekilde ana akıma hazır geliyor. Kripto para artık oyuncak değil.”

Buterin, emin olmamakla birlikte, Ethereum’un (ETH) nihayetinde Bitcoin’i (BTC) yakalayıp piyasa değeri açısından geçmesinin “olasılık” dahilinde olduğunu da sözlerine ekledi. Şayet şu anda Ethereum’un piyasa değeri 318 milyar dolar, yani Bitcoin’in piyasa değerinin %42,5’i ve bu sayı gittikçe artıyor. 

Elon Musk hakkında konuştu

Ethereum beyni, “Elon etkisi” ile ilgili olarak bunun geçici durum olduğunu ve etkisinin ileride azalacağını belirterek:

“Elon Musk’ın tweet’leri kripto para alanının sadece geçen yıl ve bu yıl tam anlamıyla ilk kez tanıdığı bir şey. Bu durumda biraz çılgınlık beklemenin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ama piyasaların öğreneceğini düşünüyorum. Elon sonsuza kadar bu etkiye sahip olmayacak.”

Son zamanlarda yaşanan DOGE çılgınlığı konuda da yorum yapan Buterin “Elon’un bunların hiçbirinde kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum” diyerek görüşünü açıkça belli etti. (Donanımhaber)