Ethereum'u fena vurdu, zor günler geçiriyor

Ethereum'u fena vurdu, zor günler geçiriyor

Sanal paralar hızla yaygınlaşırken ortaya çıkan yeni bir oyun dünyanın en büyük ikinci sanal parası Ethereum’a zor günler yaşatıyor.

A+A-

Ethereum, işlem hacmi açısından Bitcoin’den sonra gelen en büyük sanal para birimi. Ancak bu sanal para son günlerde düşüş eğilimine girmiş durumda.

Bunun da en önemli nedenlerinden birisi CryptoKitties (Dijital Kediler) isimli yeni bir oyun. Ethereum teknolojisi temel alan bu oyun hızla fenomene dönüşünce ağ üzerinden de büyük bir yük bindirdi.

Şu an Ethereum ağındaki işlemlerin yüzde 12’si bu oyun için yapılıyor.

CryptoKitties'te, oyuncular farklı özelliklere sahip kedileri besleyebiliyor, satın alıp satabiliyor. Oyuna harcanan paranın bir haftada 1,3 milyon doları bulduğu ve hızlı yükseldiği belirtiliyor. Bazı kedilerin fiyatı ise, 246 Ethereum'u, yani 111 bin doları (428.000 TL) buluyor.

Ancak bu oyunda kedi alış verişinin yapılabilmesi için Ethereum blok zincirini kullanması gerekiyor.  Genelde Ethereum blok zincirinde 5 binin altında olan bekleyen işlem sayısı yığılma nedeniyle Pazartesi günü 15 binin üzerine çıktı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.