Euro 14 ayın en düşüğünde

Euro 14 ayın en düşüğünde

Euro, dolar karşısında zayıflamaya devam ediyor. Parite Temmuz 2013'ten sonra ilk defa 2.19 seviyesinin altını gördü

A+A-

Euro, dolar karşısında zayıflamaya devam ediyor. Parite Temmuz 2013'ten sonra ilk defa 2.19 seviyesinin altını gördü. Euro Türkiye piyasaları kapandıktan sonra 1.2883 ile dolar karşısında son 14 ayın en düşük seviyesine geriledi. Euro dolar karşısında Mart 2013'te 1.30'un altını görmüştü.

Uzmanlar euro'nun dolar karşısında zayıf ekonomik görünüm ve jeopolitik riskler nedeniyle gerilediğini belirtiyor. Geçen hafta gerçekleşen Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısında faizlerde yapılan indirimin yanı sıra iyileşmedeki duraksama, enflasyondaki düşüş ve Euro Bölgesi reformlarının hızındaki bocalama zayıf euro'nun temel dayanakları.

Öte yandan Ukrayna'da ateşkese rağmen gerginliğin sürmesinin yarattığı jeopolitik riskler nedeniyle Avrupa'nın üçüncü büyük ticaret ortağı Rusya'da yaptırıma gitmesi, ekonomik geri çekilmedeki hızlanmayı da beraberinde getiriyor.


EURO 1.3114 DOLARA GERİLEDİ

ECB BEKLENEN FAİZ KARARINI AÇIKLADI

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.