Euro Bölgesi bütçesi Haziran'a kaldı

Euro Bölgesi bütçesi Haziran'a kaldı

Euro Bölgesi bütçesi üzerinde bir anlaşma Haziran ayına kaldı

A+A-

Euro Bölgesi üyesi 19 ülkenin maliye bakanları, Euro Bölgesi bütçesinin nasıl finanse edileceği konusunda aralarındaki görüş farklılıklarını dün yaptıkları toplantıda gideremediler. Ancak Eurogroup Başkanı Mario Centero, Haziran ayında bir anlaşmaya ulaşılacağına güvendiğini bildirdi. 

Eurogroup toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Centeno, bir bütçe oluşturulmasının Euro Bölgesi'nin entegrasyonunda bir kilometre taşı olduğunu belirtti. 

"Bu, Euro Bölgesi için çok önemli bir siyasi ve ekonomik adım" diye konuşan Centeno, "Burada temel konu, oluşturulacak bütçesin sadece kendi kaynaklarına mı bel bağlayacağı, yoksa üye ülkelerin AB bütçesin 
dışında Euro Bölgesi bütçesine de katkı yapıp yapmayacakları" dedi.

Centeno, Euro Bölgesi maliye bakanlarını çözmesi gereken birkaç madde kaldığını ve Haziran ayında yapılacak toplantıda ortak bir zemin bulunacağına güvendiğini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.