Euro “Draghi” sonrasında dolar karşısında geriledi

Euro “Draghi” sonrasında dolar karşısında geriledi

Euro, Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından dolar karşısındaki günlük kazancını silerek geriledi.

A+A-

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Nisan toplantısı sonrasında Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından dolar karşısındaki günlük kazancını silerek geriledi.

AMB Başkanı Draghi'nin jeopolitik belirsizliklerin Euro Bölgesi ekonomisini etkilemeyi sürdürdüğüne ilişkin açıklamaları euronun düşüşünde etkili oldu.

AMB'nin açıklamasında faizlerin en azından 2019 yılı boyunca mevcut secviyelerinde kalacağı ve varlık alım programı kapsamında alınan ve vadeis gelen tahvillerin yeniden yatırıma dönüştürüleceği tekrarlandı.

Draghi'nin konuşması öncesinde dolar karşısında 1.1287 seviyesine kadar yükselen euro, açıklamaların ardından 1.1230'a kadar geriledi. Euro/Dolar  paritesi TSİ 16:30'da yüzde 0.18 ekside 1.1242'den işlem gördü.

Doların önemli paralar karşısındaki seyrini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.05 yükselişle 1,194.52 puan oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.35 yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.