Euro ve borsalar baskı altında kalacak

Euro ve borsalar baskı altında kalacak

Yatırımcılar, Yunanistan'da yaşanan drama nedeniyle hisse senedi piyasalarının ve euronun kısa vadeli baskı altında kalmasını bekliyor.

A+A-


 

Alman yatırımcılar Euro ve Avrupa hisse senedi piyasalarının Pazartesi günü önemli bir baskı altında kalmasını bekliyor ve güvenilir bir liman olarak, Alman devlet tahvillerine ve bonolarına geçiş olacağını düşünüyor.Pazar günü açıklanan anket sonuçları Yunanistan hükümetinin Cumartesi günü borç görüşmelerini terk
etmesinin ve mudilerin bankalardaki paralarını çekmelerinin piyasalara bu şekilde yansımasının beklendiğini gösterdi.

Bununla birlikte Sentix GmbH tarafından 600 yatırımcı arasında düzenlenen anketin sonuçları üç ila altı aylık bir sürede Yunanistan'ın borç krizinin hem euro hem de euro bölgesi hisse senetleri için önem taşımaktan uzak bir hale geleceği ifade edildi.

Almanya halen Yunanistan'ın kurtarma programının en büyük kreditörü konumunda bulunuyor.


Sentix söz konusu anketi Tsipras'ın borç görüşmelerini terk etmesi ve kreditörlerin sunduğu öneriyi 5 Temmuz'da referanduma götürmesi kararının ardından düzenledi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.