Euro/Dolar'da direnç 1.14'te

Euro/Dolar'da direnç 1.14'te

Atig Yatırım'ın parite ve endeks analizi

A+A-

BIST100-EURUSD Analizi (ATIG Yatırım)
BIST100

Haftanın üçüncü işlem gününü 1,13 % düşüşle 82,441 puandan kapadı. Gün içinde en yüksek 83,743 ve en düşük 82,345 seviyesini test eden endekste toplam işlem hacmi 4 Milyar428 Milyon TL oldu. En çok değer kazanan sektör endeksi 0,60 % yükselişle BIST Ticaret Endeksi olurken en çok değer kaybeden sektör 2,42 % düşüşle BIST Yatırım Ortaklığı Endeksi oldu. Bankacılık Endeksi ise 1,23% değer kaybetti
Teknik açıdan bakıldığında; 82,000 seviyesinin altında 81,000 test edilebilecekken yukarı yönlü hareketlerde 83,500 seviyesinin üzerinde 85,000 test edilebilir.

 

EURUSD

 

ABD tarafında açıklanan ve Tarım Dışı İstihdamın öncü verisi olarak kabul edilen ADP Tarım dışı istihdam 200K seviyesindeki piyasa beklentisini karşılamadı ve 169K olarak açıklanmasıyla birlikte Dolar Endeksi zayıflama gösterdi ve Yellen’ın konuşmaları ile de desteklenen parite 1,1351 seviyesini test etti. FED Başkanı Janet Yellenın hisse senedi piyasalarındaki değerlemelerin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerken; finansal istikrara yönelik risklerin yüksek değil ılımlı olduğuna değindi. Piyasada beklenmedik tepkilerden kaçınmak uğruna politika niyetleri ile ilgili açık iletişim kurduklarını da sözlerine ekledi. Bugüne baktığımızda ise Almanya tarafında Fabrika Siparişler takip edilecekken; ABD tarafında İşsizlik Başvuruları takip edilecek. Bu sabah 1,1360 seviyesinde seyreden paritede yukarı yönlü hareketler devam eder ise 1,1400 ilk direnç olarak karşımıza çıkarken bu seviyenin üzerinde 1,1480 Bu sabah 1,1360 seviyesinde seyreden paritede yukarı yönlü hareketler devam eder ise 1,1400 ilk direnç olarak karşımıza çıkarken bu seviyenin üzerinde 1,1480 seviyesi test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1,1260 seviyesinin altında 1,1200 seviyesine kadar geri çekilmeler hızlanabilir.

ATIG Yatırım Menkul Değerler A.Ş
www.atig.com.tr


 

                                       ***
                                Yasal Uyarı

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı”
kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy
yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında
imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel
görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan
bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun
sonuçlar doğurmayabilir.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.