Evans: Fed'den 2 faiz artırımı bekliyorum

Evans: Fed'den 2 faiz artırımı bekliyorum

Başkan Janet Yellen'in ardından bir Fed üyesi daha artan global riskler nedeniyle Fed'in faiz artırımı konusunda acele etmemesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Başkan Janet Yellen'in ardından bir Fed üyesi daha artan global riskler nedeniyle Fed'in faiz artırımı konusunda acele etmemesi gerektiğini söyledi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, CNBC'ye yaptığı açıklamada, 2016 yılı için 4 faiz artırımı beklentilerinin ortaya konduğu Aralık ayındaki FOMC toplantısından bu yana global risklerin arttığına dikkat çekti ve bu nedenle Komite üyelerinin Mart ayında faizlerin değiştirilmemesi yönünde karar aldığını ifade etti.

Faiz oranlarının er ya da geç normalleşmesini istediğini ifade eden Evans, "Ancak faizin normalleşmesi verilere bağlı olmaya devam ediyor. Nisan ayındaki FOMC toplantısında enflasyonun yükseleceği yönünde bir güven oluşması için eşik çok yüksek. Nisan ayında bir faiz artırımına gidilmesi şaşırtıcı olur. Global politika ayrışması da Fed'in faizleri çok fazla artırmak zorunda olmadığı anlamına geliyor" diye konuştu.

Bununla birlikte enflasyonun orta vadede Fed'in yüzde 2 hedefine doğru yükseleceğine inanmak için nedenler olduğunu da vurgulayan Evans, Fed'den bu yıl 2 faiz artırımı beklediğini söyledi.

Çin ekonomisinde yavaşlamanın bir belirsizlik kaynağı olduğunu, ancak, Çin'de bir sert iniş yaşanacağı konusunda ciddi bir endişesi olmadığını anlatan Evans, ABD seçimlerinin de seçimlerin doğası gereği bir belirsizlik faktörü olduğunu belirtti.
Açıklamasında ABD ekonomisinin temel göstergelerinin iyi olduğunu da ifade eden Evans, bu yıl büyümenin yüzde 2-2,5 seviyesinde olmasını beklediğini vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.