Evergrande 2,1 milyar dolarlık hisse sattı

Evergrande 2,1 milyar dolarlık hisse sattı

Evergrande, halka arz öncesinde online biriminden 2,1 milyar dolarlık hisse sattı

A+A-

China Evergrande Group, ABD'de planlanan halka arzdan önce online ev ve araç satış platformunda bir hisse satarak 16.4 milyar Hong Kong doları (2.1 milyar dolar) sağladı.
Evergrande'in iki biriminin, FCB Group olarak bilinen online ticarette çoğunluk hissesine sahip bir yan kuruluşun toplam 1.3 milyar yeni hissesini ihnaç etti. Yatırımcılar, satış tamamlandıktan sonra birimin % 10 hissesine sahip olacak.

Kaynaklar, FCB Group'un, ABD'de dördüncü çeyrekte ilk halka arzını değerlendirdiğini bildirdi. Kaynaklar, şu anda yaklaşık 130 milyar yuan (20 milyar dolar) değerinde olan portalın, halka arz öncesi finansman turu için potansiyel yatırımcılara ayrı ayrı ulaştığını kaydetti.
Evergrande, online ev satmaya başlayan ilk Çinli geliştiricilerden biriydi ve koronavirüs salgını yerinde satışları durdurduğu için tanıtım kampanyaları yürüttü.
FCB veya Fangchebao, Çin'deki yeni ve kullanılmış arabalar da dahil olmak üzere gayrimenkul ve diğer varlıkları satın almak ve satmak için bir dizi platform içeriyor.