Eximbank faiz indirimine gidiyor

Eximbank faiz indirimine gidiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank`ta faiz indirimi olacağını söyledi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın kredi hacmi içinde faiz indirimi olacağını söyledi.

Zeybekci, MÜSİAD heyetini kabul ettiği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zeybekci, "Bize bağlı olan ve 40 milyar doların üzerinde finansman imkanı yaratan Eximbank'ta bu süreçte hiçbir şekilde kredi faizleriyle ilgili bir artış yaşanmadı. Gerek TL'de gerek dövizde ihracatçımızın hep yanında yer aldık. Eximbank olarak dolarda piyasadaki geçerli oranların 4'te biri, TL'de piyasanın 3'te biri seviyesinde faizlerle ihracatçının yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz. Bugün itibariyle Eximbank'ın kredi hacmi içindeki bazı ürünlerinde faiz indirimi olacak" diye konuştu.
Türk Eximbank tarafından 2016 yılında ihracat sektörüne 22 milyar doları nakdi kredi ve 11 milyar doları sigorta/garanti imkânı olmak üzere toplam 33 milyar dolarlık destek sağladı. Bu tutar, Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 23’üne karşılık geliyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.