ExxonMobil Çin’e 10 milyar dolarlık yatırım yapacak

ExxonMobil Çin’e 10 milyar dolarlık yatırım yapacak

ExxonMobil, Çin enerji piyasasının kaliteli bir endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere buradaki yatırımlarını artıracak. 

A+A-

Çok uluslu dev petrol şirketi ExxonMobil, Çin enerji piyasasının kaliteli bir endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere buradaki yatırımlarını artıracak. 

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Yang, ExxonMobil tarafından 10 milyar dolarlık bir yatırımla finanse edilen bir proje olan Guangdong eyaleti kenti Huizhou petrokimya tesislerinin inşa çalışmalarının Haziran 2020’de başlatılacağını ve az enerji harcayan malzeme kullanımının söz konusu projenin önceliği olacağını belirtti.

İstatistiklere dayalı araştırmalar, 2040 dolaylarında 9 milyara varacak olan dünya nüfusundaki yüksek artış yüzünden küresel enerji talebi de 2017 yılına göre yüzde 20 oranında artacak. Üstelik bu artış Çin ve Hindistan’da daha da yüksek olacak. Enerjiye yönelen talebin karşılanması, enerji tasarrufu ve doğa kirlenmesinin azaltılması gibi önlemlere başvurarak iklim değişikliğinin dizginlenmesi arasındaki dengenin oluşturulması, böylece tüm dünyanın tartıştığı ve üzerinde uzlaşmaya vardığı bir konu.

Çin bu alanda, “Enerji Tasarrufu Yasası” yürürlüğe girdikten sonra, dünyada enerjinin verimli kullanımının etkinleşmesine çok katkı yaptı. Yang, ExxonMobil’in bu çerçevede Çin’in çabalarına katılma ve Çin endüstri dallarının sürekli gelişimine uzun dönemde katkı sağlama yolundaki çalışmalara katkı yapacağını da açıkladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.