Faber: En büyük risk Çin

Faber: En büyük risk Çin

Marc Faber, global ekonominin önündeki en büyük riskin Çin'deki yavaşlama olduğunu söyledi.

A+A-

Çin piyasalarının alt üst olması, Yunanistan'ın üçüncü kez kurtarılması gibi krizler boğa yatırımcısı Marc Faber'i endişelendiriyor.

The Gloom,Boom&Doom Report yayımcısı ve ünlü yatırım danışmanı Marc Faber, küresel ekonomiye yönelik en büyük riskin Çin'deki yavaşlama olduğunu belirtti.

Dünya ekonomisinin motoru konumundaki Çin'in emtia tüketiminin yarısını üstlendiğini, burada yaşanacak yavaşlamanın doğal kaynak üreten ülkeleri etkileceğini belirten Faber, " Elimizde Çin ekonomisinin büyümede çok zorlandığını gösteren kanıtlar bulunuyor. Çin ekonomisi yavaşladığında endüstriyel emtia talebi düşüyor. Düşük talep Arjantin, Brezilya, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Avustralya gibi tüm emtia tedarikçilerini derinden etkiliyor. Ortaya çıkan kötü tablo küresel ekonomi üzerinde büyük etki yapıyor." dedi.

CNBC televizyonuna konuşan Faber, yatırımcıların Yunanistan gibi küçük bir ülkeden bu kadar endişe duymasının ise, piyasaların ne kadar kırılgan durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.